top of page
Rostros Completos 1_LRC.png

LA RANDOM COMPANY

La Random är ett danskompani från Jämtland med en mångfald av individer, idéer, erfarenheter och stilar. Gemensamt har vi rörelse som verktyg för uttryck, lärande, kreativitet, skapande och manifestering av frågeställningar och tankar.

Maria Löfskog.png


Dansare och koreograf. Maria har studerat dans vid New Education for Contemporary dance i Härnösand, Institute of Arts Barcelona och Contemporary School of Hamburg. Hennes huvudsakliga teknik är contemporary dans där hon blandar in många andra stilar och tekniker.

Rostro Nayla 1_LRC.png

Nayla Espinosa


Dansare och koreograf från Colombia. Nayla har en kandidatexamen i koreografisk komposition från Universidad Nacional de las Artes, Argentina. 2022 fick hon ett arbetsstipendium av Konstnärnsnemden och 2019  ett arbetsstipendium inom scenkonst från Region Jämtland Härjedalen. Hennes huvudsakliga tekniker är contemporary, balett och latinamerikansk folkdans. 

Rostro TZI-HIN 1.png

Kommer från Östersund och är uppvuxen med olika spontan-idrotter, Kung-Fu och newschool skidåkning. Han har studerat vinterakrobatik och idrottsvetenskap och driver eget inom rörelse och träning och frilansar ibland som pedagog och artist. Har en stor kärlek för att utöva och lära ut och finner inspiration vid former som dans, parkour, kampsport, akrobatik m.m. Han försöker utforska ett mer övergripande perspektiv som överskrider discipliner och stilar som sammanflätar det artistiska, opportunistiska, evolutionära, terapeutiska samt leken inom mänsklig rörelse.

Rostro Josefine 1_LRC.png

Josefine Olsson


Dansare från Östersund. Josefine började sin dansutbildning på estetiska programmet dans i gymnasiet och därefter gått två olika utbildningar på folkhögskola. Danslinjen på Ålsta folkhögskola och senare Five styles på Åsa folkhögskola. Vidare har hon också utbildat sig på Flow Dance Academy i Oslo för fortsatt utbildning och utforskande i olika Streetdance stilar. Hon har undervisat i dans många år runt om i Jämtlands län både för barn och vuxna. Hon tilldelades Bergs kommun kulturpris 2012 och Region Jämtland Härjedalens kulturstipendium 2019.

Rostro Josefine 1_LRC.png
Rostro Linn 1_LRC.png

Linn Höglund


Linn är en dansare från Östersund som har studerat estetiska programmet med inriktning dans i Gävle. Hon har också studerat dans vid New Education for Contemporary dans i Härnösand. Hennes huvudsakliga teknik är contemporary dans och modern dans.

Rostro Katja 1_LRC.png

Katja Lindgren

Katja har studerat dans vid New Education for Contemporary dance i Härnösand och hon har också jobbat som dansare och undervisat i dans i flera år. Hennes huvudsakliga teknik är modern och contemporary dans.

bottom of page